Om kommunen

Om Mandal

i kategorien Bo i Mandal Publisert . Sist endret .

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

Mandal er Norges sørligste by med ca 15 529 (01-2016) innbyggere. Vi har alt du måtte ønske av en sørlandsby – hyggelig, hvite husrekker, trivelige handelsgater, badestrender i gåavstand fra sentrum og store arealer for friluftsliv.

Men vi er mer enn en hyggelig småby. Vi er en by i vekst og arbeider aktivt for å legge til rette for at de som bor her i dag skal trives, og at det skal være attraktivt å flytte til byen. 

Dersom du vil bo i Mandal, ønsker vi at du skal kunne velge hvordan du vil bo. Vi har store og små leiligheter og boliger i sentrum, vi legger til rette for boliger med sjøutsikt og spredt boligbygging i store deler av kommunen. Vi utvikler et spennende område med kultursenter, hotell, næring og boliger på nedre Malmø, rett ved elvemunningen og inngangen til Mandal.

Mandal har 23 barnehager, og innbyggerne kan velge mellom private og kommunale barnehager. Vi har barnehager med ulike pedagogiske tilbud og ulikt aktivitetstilbud. Mandal har fire barneskoler, to ungdomsskoler og en stor, videregående skole. Vi satser mye på å renovere skolene våre, og en barneskole og en ungdomsskole er nettopp ferdig mens andre står for tur like om hjørnet.

Mandal har flere store næringsarealer. Vi legger til rette for sjørettet næring på Gismerøya, ny havn i Strømsvika og vi legger ut nye næringsarealer på Jåbekk. Vi har fått nytt kjøpesenter midt i byen og vårt næringsselskap, Lindesnesregionens Næringshage AS, står til tjeneste når nye bedrifter ønsker å etablere seg her eller nye idéer skal prøves ut. Vi har flere næringsbygg med lokaler for ulike behov.

Mandal - Wikipedia

Vest-Agder - Landets sørligste fylke