Hvordan stemme via Internett

i kategorien Valg Publisert . Sist endret .

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv

valglogo gull Mandal kommune er en av 12 kommuner i landet der velgere kan avgi  stemmegivning via Internett ved Stortingsvalget.   De andre forsøkskommunene er  Bodø, Bremanger, Fredrikstad, Hammerfest, Larvik,  Radøy, Re, Sandnes, Tynset, Vefsn og Ålesund. Første gang internettstemmegivning ble gjennomført i Mandal, var ved kommune- og Fylkestingsvalget i 2011.

Hvem kan stemme via Internett?
Alle som har stemmerett i en av forsøkskommunene, kan stemme via Internett.

Når kan du stemme via Internett?
Fra 12. august kl. 09.00 til og med fredag 6. september 2013 kl. 23.59.
Det er ikke mulig å stemme via Internett på valgdagen. Da kan du bare stemme med papirstemmeseddel i valglokalet.

Må du stemme via Internett?
Nei, du bestemmer selv om du vil stemme via Internett eller med papirstemmeseddel i valglokalet.

Hva trenger du for å stemme via Internett?
1. En datamaskin som er koblet til Internett
2. En mobiltelefon
3. Å være bruker av MinID og ha registrert ditt mobiltelefonnummer der

Hvis du ikke har brukt MinID tidligere, må du registrere deg før du kan stemme via Internett. Mobiltelefonnummeret ditt må være registrert i MinID. Gå til www.minid.difi.no for å registrere deg som ny bruker eller oppdatere nummeret til din mobiltelefon.

Hvordan stemmer du via Internett?
hvordan stemme - illustrasjon

1. Gå inn på evalg.stat.no 2. Gi din stemme
3. Kontroller at returkoden du får
er den samme som på valgkortet

For at du skal vite at stemmen din er kommet fram og registrert riktig, vil du motta en returkode på tekstmelding (SMS) etter at du har stemt. Denne returkoden kan sammenlignes med koder på valgkortet som du har fått tilsendt i posten. Hvis returkoden ikke er i samsvar med koden på valgkortet ditt, er det viktig at du straks varsler brukerstøtte på telefon 800 38 254.

Kan du stemme flere ganger?
Med papirstemmeseddel i valglokalet kan du stemme bare én gang. En stemme avgitt i valglokalet vil annullere internettstemmer og vil alltid være den tellende. På Internett kan du stemme så mange ganger du vil. Dersom du kun stemmer via Internett, er det den siste stemmen som blir gjeldende.

Er det trygt å stemme via Internett?
Kommunal- og regionaldepartementet benytter de best tilgjengelige sikkerhetsløsningene for å sikre at din stemme blir registrert og talt riktig. Husk at du alltid skal få returkode på SMS. Denne bør du kontrollere mot kodene på valgkortet ditt, for å forsikre deg om at stemmen din har kommet fram riktig.

To generelle sikkerhetstips på Internett er:
• Skriv alltid inn nettadressen til viktige nettsteder selv – ikke følg lenker fra e-post, Facebook eller liknende.
• Logg deg alltid av nettjenesten når du er ferdig.

Viktig!
Ved valg skal alle få stemme på det partiet eller den gruppen de selv ønsker. Pass derfor på at du er alene når du stemmer via Internett, og at ingen andre ser hva du stemmer på. Husk at du når som helst kan stemme på nytt, både i forhåndsstemmeperioden og på valgdagen. På valgdagen må du gå i et valglokale og stemme der

For informasjon om evalg:e-valgsforsøket

Politiske møter

Ingen hendelser

Interne ledige stillinger i nye Lindesnes kommune

Klikk her for oversikt over de ledige stillingene i www.nyelindesnes.no.